You Tube oli ennestään tuttu. Paljon on tullut katseltua musiikkivideoita, elokuvajuttuja, hauskoja kommelluksia ym. Nyt kun piti oikein miettiä minkä videon näyttäisi työkaveriporukalle, tulikin pulma.

Etsiessäni sopivaa kuljin erilaisia polkuja. Katsoin mitä olisi tarjolla aiheitten mukaan, viimeisimmät tai eniten katsellut...tarjonta on vaan niin mieletöntä. Muumien kohdalle teki mieli pysähtyä, mutta en kehdannut.
 

Jonkinlainen visio minulla oli mitä haen. Päätin kokeilla hakusanoja: mietiskelyä, hiljaisuutta ym. koska jotain tämän tyyppistä olin hakemassa. Ei mitän tyhjänpäiväisyyksiä. Löytyipä joitakin ihan mauttomiakij virityksiä!
 

Kukat, kauneus, puutarha...nämä sanat oli mielessä kun kirjoitin sanan "puutarhassa" ka sieltä tuli tämä Pekka Streng -Puutarhassa -video. Videossa itseäni miellytti korkeatasoiset kauniit kuvat, jotka vaihtuivat tarpeeksi nopeasti. Biisi ei ollut hääppöinen, mutta kokonaisuus piti otteessa. Itse olisin voinut katsoa sen ilman musiikkia. Hyvästä ja tyylikkäästä loppukuvasta jäi hyvä mieli.
 

Näytin videon neljälle työkaverille töissä, kolmelle naiselle ja yhdelle miehelle. Annoin heidän katsoa sen yksikseen jonka jälkeen kysyin muutaman kysymyksen siihen liittyen. Yllättävän erilaisia näkökulmia tuli esille katselijoiden suhteen. Suurin osa piti videota hyvin tehtynä eli sen tekemiseen oli panostettu. Näin talven keskellä kauniit kukkakuvat veivät ajatukset kesään. Joku koki videossa kuvattavan jopa elämän kiertokulkua. Yksi tylsistyi täysin jo puolessa välissä, biisi oli tylsä ja silloin oli peli jo menetetty. Kotioloissa vaihto seuraavaan videoon olisi ollut ajankohtainen. Ne joita se miellytti koki kuvien ja musiikin rytmin hyväksi ja jotka tukivat toisiaan. Siitä tuntui saavan jopa rentouttavan ja myönteisen olon, varsinkin kun sen voisi katsella isommalta screeniltä, esim. TV-ruudusta.

Laskurin ja erityisesti lukujen vinhan pyörimisen katseleminen ahdisti. Sinä aikana kun avasin laskurin, surffailin you tubessa, katselutin omavalintaista videota, miljoonia facebook-merkintöjä oli maailmalla tehty, satojatuhansia youtube-juttuja ym. Lukujen pyöriessä ajattelin että milloin tämä karkaa käsistä, mitä tämä on kymmenen vuoden päästä?!