Osuin penkkaripäivänä Tampereen keskustaan, jossa Hämeenkatu pitkin ajoi pitkä rivi kuorma-autoja kyydissään kova-äänisiä, hassusti pukeutuneita, iloisia nuoria. Ennen penkkari-päiviä lehdissä jo pohditaan mikä koulu voittaa penkkarijulisteen ajankohtaisimmalla idealla tai hienoimmalla visuaalisella toteutuksella, millä koululla oli tarpeeksi luovuutta. Yksi juliste jäi erityisesti mieleen: valkoisella pohjalla mustilla tikkukirjaimilla teksti: VÄHEMMÄN LUOVUUTTA - ENEMMÄN ÄLLIÄ!
 

Oliko opiskelija Mark Zuckerbergilla vuonna 2004 enemmän älliä kuin luovuutta keksiessään tämän naamakirjan vai molempia harvinaisen jalossa muodossa. Keksintö, jossa yhteydenpito toisiin onnistuu nopeasti, tehokkaasti, tavoittaa miljoonia ihmisiä, on levinnyt kuin kulovalkea maapallolle kielimuureista huolimatta, tuotettu sisältö pääosin myönteistä ym. ym. Ei huano!

Tässä vaiheessa haluan olla vielä hieman vastarannan kiiski kaikkeen sähköiseen, hajuttomaan ja mauttomaan kommunikointiin. Koska Face-alkua on käytetty ties mihin facediileihin, niin miltäs tämä kuulostaisi: FACEDAYS -NAAMAPÄIVÄT eli tavataan ystäviä ihan naamatusten jolloin voi vaikka ihan hypistellä kaverin uutta pusakkaa eikä tarvitse vain katsella kuvaa näyttöruudulla. Facedays-tapaamisista voi tiedottaa kaverille tietysi facebookissa..hymiöillä, kuvilla ja videonpätkillä voi herätellä mielenkiintoa!
 

Harjoitustyönä oli muodostaa ryhmä ja mietin miten pääsisin siitä "siitä mistä aita on matalin" ja keksin Kirkkonaiset, löydät ryhmän täältä Kirkkonaiset . Ajatus tuli juuri ajankohtaisesta seurakuntarakennemuutos-suunnitelmista joita seurakunnissa pitäisi nyt pohtia. Piispantalossa istuessani muiden tiedottajien kanssa ajattelin että voisihan näitä asioita pohtia vaikka naisten kesken kuuluisalla naisen logiikalla. Mukaan kutsuin naisia jotka työskentelevät niinsanotusti kirkossa.
Sivun perustamisessa tuli halu mennä ihan toiseen maailmaan eli sisustusmaailmaan ja hain kuvaksi Koti &Keittiö-lehdestä kuvan.

Kummassakohan maailmassa tämä erään hupikortin tapaus onnistuisi paremmin: kaksi pyylevää tätiä nauraa hörsköttävät ja teksti kuuluu: sitten kun tavatahan, puhutahan naamat väsyksihin!