Sorsastuskausihan alkaa perinteisesti elokuussa. Toivon että silloin tiedän miten verkkoa käytetään hyväksi tuossa jutussa.  

Nyt maaliskuussa luulen tietäväni jotain yhteisöllisyydestä. Sillä ymmärrän jotain sellaista yhdessätekemisen meininkiä jossa jokaiselta osallistujalta vaaditaan jossakin vaiheessa enemmän tai vähemmän ideointia, käytännön puuhastelua ym. Vaikka kiinnostus itse kohteeseen olisi kuinka pientä tai isoa niin kaikki lasketaan. Osallistujien tulee tuntea "tulleensa kuulluksi" asian edetessä. Projektin, prosessin tai miksi sitä kutsutaankin lopuksi olisi hyvä pystyä toteamaan: "Me teimme sen".
 

Minun projektini pohja on luotu jo 1800-luvulla. Se seisoo tukevasti kirkonmäellä ja jos osaisi puhua, kertoisi monista elämän ja ihmisen vaiheista tähän päivään saakka. On siis aika antaa Pappilan pihamaan punaiselle varastorakennukselle ristikkoikkunoineen uusi elämä.

Pyysin FB-kavereita seurakunnan eri työmuodoista ideoimaan kanssani ajatusta. Google Documentti oli käytössä. Ja ideaa pukkasi! Rakennuksen punainen väri koukutti jouluun...tunnelmallista ja houkuttelevaa...seurakuntaan liittyvää...jotain kaikille seurakuntalaisille, ohikulkijoille..tuloksena syntyi Enkelikahvila!

Projekti etenee siten, että keväällä pidetään siivoustalkoot rakennuksessa. Fyysinen työ yhdistää ja siinä loputkin ideat saavat siivet alleen. Kaikkea ei tarvitse jakaa facebookissa vaan ihan siinä kasvotusten!! Syksyllä johti joulua mennessä on aika niputtaa ideat, perustaa oma facebook-sivu, jonka kautta saadaan kahvilassa myytäviä enkelituotteita myös paikallisilta. Valikoimaa täydennetään ostotuotteilla. Nettiä hyödynnetään maksimaalisesti.
 

Enkelikahvila aukaistaan jo hyvissä ajoin marraskuussa, toivotaan lunta mutta ei kovia pakkasia. Seurakunnan työntekijät esittäytyvät joululaulu- ja glögi-illoissa. Lähempänä jouua myydään joulukuusia. Koska rakennus on aivan kaupunkiin johtavan tien ja kävelytien vieressä, houkutellaan ikkunoiden ja ympäristön kynttilälyhdyillä ihmisiä paikalle. Musiikki täydentää idylliä.
Lapsityössä järjestetyt jouluvaellukset saavat oman kiintopisteen Enkelikahvilan suojissa.
 

Joulun jälkeen huomataan, että tämähän on hyvä juttu. Ei lopetetakaan sitä jouluun, vaan tehdään niitä netti-enkelikahvila. Matkitaan ruotsalaisia ja kehitetään sivuille mm. oma rukousseinä. Toisena seinänä voisi olla "Enkelin johdattamana", paikka johon voisi purkaa tuntoja elämäntieltä jolloin on ollut ihan varma että enkeli on ollut johdattamassa, auttamassa, pelastamassa.