Näin keväällä kuuluukin aamupakkasilla kirmailla hankikannoilla! Mutta tässä kymppitehtävässä pitikin kirmailla kaverin kannoilla facebookissa, kiva vai ei kiva?
Henkilöistä valitsin vaklattavaksi naamkirjakaverini, Tuulia Matilaisen, jonka työelämän kustannuspaikka löytyy Tampereen tuomiokapitulista. Hän on tosi aktiivinen facebookissa joten kuukauden ajalta sai rullata sivua oikein tosissaan.
 

Hänen kannoillaan oli mielenkiintosita kulkea sillä koto-Suomen lisäksi pääsi näkemään ja kokemaan veljeskansa-Viron juttuja. Perheellä kun on asunto myös Virossa ja Suomen ja Viron väliä matkustetaan melko ahkerasti ja uutta kotia Apteegin talossa laitetaan innolla kuntoon. Tässä paikankuvaus alkuperäiskielellä: "Alatskivi asub Eestimaa idapiiril, kaugel suurematest kunstimetropolidest, nii et selle sakmeliste muuride
ja teravate tornidega loss näib esimesel pilgul ebatoene. Alatskivi loss on Eestimaa uks ilusaimaid möisahooneid ning peale renoveerimist avatud köigile
huvilistele."¨


Niinhän se menee, että se mikä koskettaa juuri ihmisen tasolla ihmisen kokoista asiaa, niin siitä tykätään. Kun Tuulia kirjoittaa: "sain rakkaan paikan ja ihmisten lämmön.." eli hän kertoo Viron asunnosta ja kohtaamistaan ihmisistä ja olosuhteista uudessa paikassa, tykkäämisiä tuli paljon. Kuvapäivitykset Viron puolelta, niin uudet kuin historialliset mustavalkokuvat ja kaikenlaiset ihmisten elinoloihin liittyvät päivitykset ovat herättäneet tykkäämistä sekä keskustelua. On niin kiva verrata asioita Suomessa ja Virossa. Kuitenkin pelkillä numeroilla mitattuna tykkäämisten ykköspaikan
vei niinkin arkinen ja tekninen asia kuin se että tuomiokapitulin työntekijät olivat saaneet uudet Lumia-kännykät käyttöönsä!
 

Musiikkia löytyy Tuulian sivuilta paljon. Ajatuksia, hyvää mieltä, nostalgisia muistoja, tilanteisiin sopiva biisi tai muuten mukava biisi  on tuotu esille. Ja aina joku biisi onnistuu herättämään kaverissakin omia muistoja.

Varsinaista jakamista oli kuukauden aikana tosi vähän, oikeastaan vain yksi eli Tampereen piispa Matti Revon pääsiäishartaus.
 

Yhteisöistä valitsin Fazerin. Niistä sivuista tykkää yli 200.000 ihmistä. Enkä ihmettele.
Mitään ihmeellistä ei ole siinä että Fazerin sivuilla on paljon reseptejä mutta hienosti yritys itse vinkkaa eri vuodenajan ym. sesongin mukaan eri reseptivaihtoehtija. Pääsiäisen alla on hyvä tuntea suursuosikin, mignon-munan historia ja nähdä videoesityksessä että herkun valmistaminen on tosiaan käsityötä!
Tältä sivulta huomasin linkin Lily.fi -sivustolla jossa Lilyn toimitus ja nimikkobloggajat tuunasivat mignon-munia. Lily.fi-sivustolta tulostin sitten mansikka-noussekakun ohjeen talteen

Resepteistä tykätään kovasti ja niitä jaetaan. Tykkäämisluvut ovat sadoissa. Fazerin sivuja ei voi kuvitellakaan ilman herkullisia kuvia. Kuvat ja videot ovat parasta. Tykkäämisten kärksijoilla oli myös ilmoitus siitä että Fazer tukee SOS-lapsikylän toimintaa, heidän tavoitteenaan on taata jokaisella suomalaiselle lapselle rakastava koti. Heittävät haasteen myös muille.

Hieno ajatus oli myös tämä: Millainen on unelmiesi kahvila? Uudistamme kahviloitamme ja haluamme samalla kehittää kahvilakonseptiamme vastaamaan paremmin kuluttajien tarpeisiin ja toiveisiin. Jaa  näkemyksesi kahviloista kanssamme ja osallistu Fazer-kahviloiden lahjakorttien arvontaan!
Fazer, kahviloiden edelläkävijä jo vuosisatojen takaa kysyy vielä tänä päivänä ideoita meiltä kuluttajilta kahviloiden kehittämiseen! Tämä on mielestäni
hienoa ja ideointi onnistuu vaivattomasti sosiaalisen median kautta!